Arcápolás /Alap praktikák

A helyes bőrápolás általánosan alkalmazható praktikái

A helyes bőrápolás első és egyik legfontosabb lépése az alapos tisztítás naponta, reggel és este.

Reggel azért, hogy megfelelően előkészítsd arcbőrödet egész napra, a nappali krém felvitelére és a smink (hogyha használsz) szép hatásának elérésére.

Ha alaposan letisztítod a bőröd, akkor a nappali hidratálókrém jobban tud felszívódni a bőrödbe és mélyebb rétegekben tudja azt ápolni, hidratálni.

Érdemes a reggeli arctisztítást hideg vízzel elvégezni, ez megindítja a vérkeringést és mi is felébredünk tőle. 🙂 Emellett, hogyha van arctisztító kefénk, használjuk bátran!

Ez is segíteni fog a vérkeringés fokozásában, aminek hosszú távon kifizetődő hatása, hogy segít fiatalon tartani arcbőrünket. Vérkeringés fokozó hatása        mellett pedig sokkal alaposabban tisztíthatjuk meg arcunkat és az elhalt hámsejteket is eltudjuk távolítani, ha átdörzsöljük vele bőrünket. Így pedig a szennyeződés és az elhalt hámsejtek nem fogják útját állni a tápláló, hidratáló krémnek, könyebben felszívódik az a bőrünkbe. 

Akinek pedig nincs otthon ilyen arctisztító keféje, érdemes beszerezni és megnézni a különbséget a használata után! 🙂

Ezt itt is megteheted, ha puha sörtéjű természetes fa nyelű arckefére vágysz.

(Fontos, hogy eszközeidet, így arctisztító kefédet is rendszeresen tisztísd meg alaposan és fertőtlenítsd!)

Arctisztító kefe

Az esti arctisztításhoz is tökéletes lesz ez a kefe, hiszen ugyanolyan alapossággal távolíthatod el vele a napközben bőrödre rakódott szennyeződést és a             sminket. Ezután pedig pórusaid is tisztábbak lesznek és börőd hatékonyabban tud majd lélegezni.

Ezért is fontos, hogy sminkben sose feküdjünk le aludni, hiszen ez teljesen meggátolja a bőrlégzést és az eltömített pórusok aknékat, pattanásokat                    eredményeznek.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Hogyha már kialakult a pattanás a legjobb, ha nem nyomkodjuk magunknak, mivel ezzel akár maradandó hegeket is okozhatunk , illetve ha nyomkodás            során nem tisztul ki teljesen vagy nincs kellőképpen lefertőtlenítve, akkor még jobban begyullad a terület és nagyobb kellemetlenséget okozunk magunknak.

Használjunk helyileg alkalmazható szárító, fertőtlenítő termékeket. A legtermészetesebb ilyen termék például a teafaolaj, ami baktérium-, gomba- és vírusölő       is egyben, gyulladáscsökkentő és segíti a sebgyógyulást is. Applikáljuk egy fültisztító pálcika segítségével a kialakult pattanás felületére napi 2-3 alkalommal,     amíg az meggyógyul teljesen.

arcápolás

Akinek egykor problémásabb volt a bőre és az aknékból hegek, pigmentfoltok maradtak vissza, esetleg mert állandóan nyomkodta azokat, biztosan tudja,         hogy mennyire fontos ezt az állapotot megfelelően, akár szakember segítségével kezelni.

Legfőképpen azért, mert később ezeket a hegeket sokkal hosszabb idő és drága kezelések árán lehet eltüntetni. Azonban, ha még a heg kialakulása előtt             elkezdünk használni erre kifejlesztett hegkezelő termékeket, sokkal szebb  és gyorsabb gyógyulást érhetünk el.

Ilyen például a  Kelo Cote hegkezelő gél, melyet gyógyszertárakban is be tudunk szerezni, vagy ide kattinva is házhoz tudjátok rendelni. 
 

Ezt persze tudjátok használni a már meglévő hegeken is, az esztétikai javulás érdekében, így a kezelés valamivel hosszabb időt vesz igénybe, DE mindenképpen megéri rászánnunk az időnket, ha szép eredményt szeretnénk elérni!

 
Mostmár értjük miért kell alaposan tisztítanunk bőrünket, ezután jöhet a hidratálás!

A helyes bőrápolás másik alapvető eszköze a hidratáltság fenntartása. Erre egy nagyon jó eszköz a hialuronsav.
Ez egy olyan anyag, ami a szervezetben természetesen is előfodul, azonban bizonyos körülmények hatására (öregedés, UV sugárzás, dohányzás, stb.)              mennyisége folyamatosan csökken.

Szöveteinkben (így bőrünkben is) ez az anyag a rugalmasságért felel vízmegkötő szerepe révén. Illetve segít a kollagén megtartásában, ami szintén a bőr        fiatalságáért, rugalmasságáért felelős.

Ennek pótlását nem lehet elég fiatalon elkezdeni, már húszas éveink elején érdemes ezt észben tartani! 🙂 Ennek egyik legtermészetesebb formája a rendszeres hús/csontleves fogyasztása, külsőleg pedig beszerezhetünk hialuronsav szérumot és a letisztított bőrünkre reggel és este felvihetjük. A nappali/éjszakai krémet pedig a szérum felszívódása után használjuk.

masszázs

A bőrápolás fontos lépése a különböző tápláló, hidratáló krémek felvitelénél alkalmazható hosszabb-rövidebb arcmasszázs, amihez akár használhatunk különböző eszközöket is, mint a gua sha vagy a különböző masszázshengerek/rollerek. Ezekkel mind-mind a ráncok és a megereszkedés ellen dolgozunk, így segítenek a bőröregedés késleltetésében.

Hogyha még nincs ilyen kelléked, ide kattintva nálunk meg tudod vásárolni a gua sha arcmasszírozót.

 

Íme egy kis segítség, mely irányokba kell haladnunk gua sha termékünkkel a megfelelő eredmény elérése érdekében:

Gua sha használata

Egy másik rendkívül hatásos eszköz bőrápolási rutinunkban a gumiköpöly, rendszeres használatával szintén a bőröregedés, ráncosodás folyamatát késleltethetjük. Mindenképp vigyünk fel arcunkra arcolajat vagy krémet, így könnyen tudjuk csúsztatni gumiköpölyünket az arcunkon.
A gumiköpöly segít a nyirokkeringésben, így a méregtelenítő folyamatok fokozásában is.

Az irányok megegyeznek a gua sha használatának irányaival.

Szilikon köpöly