Alap praktikák

A helyes bőrápolás általánosan alkalmazható praktikái

A helyes bőrápolás első és egyik legfontosabb lépése az alapos tisztítás naponta, reggel és este. Reggel azért, hogy megfelelően felkészítsd bőrödet a napra, a nappali krém felvitelére és a smink (hogyha használsz) szép hatásának elérésére. Ha alaposan letisztítod a bőröd, akkor a nappali hidratálókrém jobban tud felszívódni a bőrödbe és mélyebb rétegekben tudja azt ápolni, hidratálni.
Érdemes a reggeli arctisztítást hideg vízzel elvégezni, ez megindítja a vérkeringést és mi is felébredünk tőle. 🙂 Emellett, hogyha van arctisztító kefénk, használjuk bátran! Ez is segíteni fog a vérkeringés fokozásában, aminek hosszú távon kifizetődő hatása, hogy segít fiatalon tartani arcbőrünket. Vérkeringés fokozó hatása mellett pedig sokkal alaposabban tisztíthatjuk meg arcunkat és az elhalt hámsejteket is eltudjuk távolítani, ha átdörzsöljük vele bőrünket. Így pedig a szennyeződés és az elhalt hámsejtek nem fogják útját állni a tápláló, hidratáló krémnek, könyebben felszívódik az a bőrünkbe. 
Akinek pedig nincs otthon ilyen arctisztító keféje, érdemes beszerezni és megnézni a különbséget használata utána! 🙂
Ezt itt is megteheted, ha puha sörtéjű természetes fa nyelű arckefére vágysz. ( Fontos, hogy eszközeidet, így arctisztító kefédet is rendszeresen tisztísd meg alaposan és fertőtlenítsd!)

Arctisztító kefe

Az esti arctisztításhoz is tökéletes lesz ez a kefe, hiszen ugyanolyan alapossággal távolíthatod el vele a napközben bőrödre rakódott szennyeződést és a sminket. Ezután pedig pórusaid is tisztábbak lesznek és börőd hatékonyabban tud majd lélegezni. Ezért is fontos, hogy sminkben sose feküdjünk le aludni, hiszen ez teljesen meggátolja a bőrlégzést és az eltömített pórusok aknékat, pattanásokat eredményeznek.

Hogyha már kialakult a pattanás a legjobb, ha nem nyomkodjuk magunknak, mivel ezzel akár maradandó hegeket is okozhatunk , illetve ha nyomkodás során nem tisztul ki teljesen vagy nincs kellőképpen lefertőtlenítve, akkor még jobban begyullad a terület és nagyobb kellemetlenséget okozunk magunknak.
Használjunk helyileg alkalmazható szárító, fertőtlenítő termékeket. A legtermészetesebb ilyen termék például a teafaolaj, ami baktérium-, gomba- és vírusölő is egyben, gyulladáscsökkentő és segíti a sebgyógyulást is. Applikáljuk egy fültisztító pálcika segítségével a kialakult pattanás felületére napi 2-3 alkalommal, amíg az meggyógyul teljesen.

 

Akinek egykor problémásabb volt a bőre és az aknékból hegek, pigmentfoltok maradtak vissza, esetleg mert állandóan nyomodta azokat, biztosan tudja, hogy mennyire fontos ezt az állapotot megfelelően, akár szakember segítségével kezelni. Legfőképpen azért, mert később ezeket a hegeket sokkal hosszabb idő és drága kezelések árán lehet eltüntetni. Hogyha még a heg kialakulása előtt elkezdünk használni erre kifejlesztett hegkezelő termékeket, sokkal szebb  és gyorsabb gyógyulást érhetünk el.
Ilyen például a műtétek után is alkalmazható Kelo Cote hegkezelő gél, melyet gyógyszertárakban is be tudunk szerezni, vagy ide kattinva is házhoz tudjátok rendelni. 

Ezt persze tudjátok használni a már meglévő hegeken is, az esztétikai javulás érdekében bár így a kezelés hosszabb időt vesz igénybe. 

 

Mostmár értjük miért kell alaposan tisztítanunk bőrünket, ezután jöhet a hidratálás!

 

Egy nagyon jó eszköz erre a hialuronsav. Ez egy olyan anyag, ami a szervezetben természetesen is előfodul, azonban bizonyos körülmények hatására (öregedés, UV sugárzás, dohányzás, stb.) mennyisége folyamatosan csökken. Szöveteinkben (így bőrünkben is) ez az anyag is a rugalmasságért felel vízmegkötő szerepe révén. Illetve segít a kollagén megtartásában, ami szintén a bőr fiatalságáért felelős. Ennek pótlását nem lehet elég fiatalon elkezdeni, már húszas éveink elején érdemes ezt észben tartani! 🙂 Ennek egyik legtermészetesebb formája a rendszeres hús/csontleves fogyasztása, külsőleg pedig beszerezhetünk hialuronsav szérumot és a letisztított bőrünkre reggel és este felvihetjük. A nappali/éjszakai krémet pedig a szérum felszívódása után használjuk.

Ezek felvitelét érdemes egy rövidebb-hosszabb arcmasszázzsal egybekötni, amihez akár használhatunk különböző eszközöket is, mint a gua sha vagy a különböző masszázshengerek/rollerek. Ezek mind-mind a ráncok és a megereszkedés ellen dolgoznak, így segítenek a bőröregedés késleltetésében.

Gua sha használata

A fenti ábra pedig segítséget nyúthat a megfelelő irányokkal a használat során.

Márciusi akció!

60 perces teljes testmasszázs kiszállással együtt csak 

5900 Ft

A kedvezményes ár Albertirsa 30 km-es körzetében vagy budapesti szalonunkban érvényes!