Ayurvédikus masszázs

jiyabeauty
Harmóniát teremtő, ősi lélekterápia

Miben különbözik az Ayurvédikus masszázs más masszázsoktól?

Az Ayurvédikus teljes testmasszázst a masszázsok királynőjének szokták emlegetni, mivel páratlan élményt nyújt és a test olyan pontjain is alkalmazzuk, amiket a többi masszázsnál nem érintünk (pl. fej, has,), egészen tetőtöl talpig harmóniába hozza a testet.
Az Abhyanga vagyis indiai Ayurvédikus testmasszázs a test marmapontjainak stimulálásával éri el a szervezet regenerációjának elősegítését, feltöltődését. Az Ayurvédikus masszázst gyógynövényes olajjal végezzük. Ezek az olajok teljes mértékben természetes eredetűek, gyógynövényekből készülnek és a különböző testtípusoknak megfelelően vannak összeállítva a különböző gyógynövényekből, attól függően melyik doshának mely hatóanyagokra van szüksége. A masszázshoz bőséges olajat használunk a test-lélek-szellem harmonizálása érdekében, mely rendkívül relaxáló élményt nyújt és megteremti a teljes egyensúlyt önmagunkban.

Mik azok a Marma pontok?

A marma szanszkrit jelentése titkos, rejtett, érzékeny pont. A marmapontok a testen elhelyezkedő nyomáspontok, energiapontok, olyasmik, mint az akupunktúrás pontok. Minden marmapont más-más szervvel áll összeköttetésben, tehát ezek stimulálása hatást fejt ki különböző szerveinkre. A testünkön összesen 107 marma pont található. Ezek olyan energiakapuk, amelyek nyitódva vagy záródva, erősítik vagy gyengítik, irányítják az életerőt az egyes testrészek felé.

Hogyan zajlik a masszázs?

A masszázst testtípushoz illő gyógynövényes ayurvédikus olajjal végezzük. Kérhetünk teljes testmasszázs, láb-kar masszázst illetve hátmasszázst is.

Amennyiben a teljes testmasszázst választjuk, érdemes olyan alsóneműt viselni, amit nem sajnálunk, mivel az olajok beszínezhetik azokat. Illetve felajánlunk egyszerhasználatos alsóneműt is vendégeink számára.

Milyen jótékony hatásai vannak az Ayurvédikus masszázsnak?

Immunerősítő, általános fájdalomcsillapító, csillapítja a krónikus mozgásszervi fájdalmakat, stresszoldó, elősegíti a test méregtelenítő funkcióját, bőrszépítő – a gyógynövényes olaj nagy mértékben táplálja bőrünket.

A masszázs jótékony hatással lehet a betegségekre és elősegítheti azok gyógyulását, azonban érdemes kikérni a kezelőorvos véleményét illetve tájékoztatni őt a kezelés megkezdése előtt

Mire érdemes még odafigyelnünk?

Masszázs előtt 1-2 órával nem ajánlott az étkezés, utána érdemes kerülni a nehéz fizikai aktivitásokat, a bőséges folyadék (víz) fogyasztás előtte és utána is szükséges.

 

Kedvenc Ayurvédikus masszázsolajaim: