Ayurvéda

Természetes, ősi, hagyományokra és tapasztalatokra épülő 5000 éves tudomány Indiából.

Ayurvéda az ősi Keleti gyógymód🌱

 

Az Indiából származó ősi, több mint ötezer éves tapasztalatokon alapuló tudomány a holisztikus szemléletet veszi alapul.

 
 
 

Az Ayurvéda szó szerinti fordítása: ” Az élet tudománya”.

 
 
 

Célja a betegségek megelőzése,gyógyítása a testi-lelki-szellemi egyensúly fenntartásával, különböző gyakorlatok napi rendszerességű elvégzésével, illetve gyógynövények alkalmazásával. 

 
 

A hagyományos terápiák és masszázskezelések nagyban hozzájárulnak a harmónia megteremtéséhez, a mozgás, helyes táplálkozás, mentális gyakorlatok mellett.

 

Hogyan működnek az Ayurvédikus kezelések?

 
 

Az Ayurvéda az öt elem tanára építkezik (éter 🌌, levegő 🌀, tűz 🔥, víz 💧, föld 🤎), ez az öt elem alkotja a világegyetemet.

Ezek az elemek kapcsolatban állnak érzékszerveinkkel, és hatással vannak az egész szervezetünkre, “fenntartják az életet”. Ezek egy egészséges szervezetben egyensúlyban vannak, a harmónia felborulása okozza testi-lelki-mentális állapotunk romlását.

Ebből kiindulva az Ayurvéda az öt ősi elemet működési elvek és energiák alapján három csoportba osztja, így három különböző testtípusba sorolja az embereket /erről itt olvashatsz bővebben/ (Vata🤸‍♀️,Pitta🏋️‍♀️,Kapha🧘‍♀️).

 
 

A különböző típusokhoz pedig más és más preferenciákat társíthatunk mind kezelések, mind egyéb hétköznapi tevékenységek (étkezés, mozgás stb.) terén.

 

Tehát az Ayurvédikus kezelések célja a kibillent egyensúlyt visszaállítani az adott testtípusnak megfelelő módszerekkel.

Foglalj időpontot!

Márciusi akció!

60 perces teljes testmasszázs kiszállással együtt csak 

5900 Ft

A kedvezményes ár Albertirsa 30 km-es körzetében vagy budapesti szalonunkban érvényes!