Bőrünk változásai korunk előrehaladtával

Bőrünk változásai korunk előrehaladtával

Szervezetünk, így bőrünk öregedése is már 25 éves korunktól elkezdődik. A nedvességtartalom fokozatosan csökken mind a hámban (bőrünk legfelső rétegében), ami a felszíni vízhiányos bőr kialakulásához vezet, mind az irhában (hám alatti réteg), mely a mélyrétegi vízhiányért felelős.

Épp ezért fontos már ilyen fiatalon elkezdeni a hidratáltság megtartását megfelelő krémek használatával, sok folyadék (víz) fogyasztással és a bőr szárazságát elősegítő tényezők kerülésével (pl. dohányzás).

A nedvességtartalom folyamatos csökkenése mellett az izomtónus is változik. Sajnos a gravitációt legyőzni nem tudjuk, de például rendszeres (arc)masszázsal lassítani tudjuk ezt a folyamatot.

Érdemes odafigyelni, ha szeretjük sokat használni az arcunk kifejezőképességét, ez hamar mimikai ráncok kialakulásához vezet, tehát akár tudatosan is megpróbálhatunk odafigyelni erre az ösztönös reakcióra. (Leginkább a homlok- és szemöldökráncolásra, és nem pedig a mosoly visszafogására gondolok J).

Az idősödéssel együtt jár az elhalt hámsejtek leválásának lassulása is, ezt különböző arcradírokkal, tisztító arckefével javíthatjuk.

A napfény káros hatásai ellen védő melanin tartalom is csökken bőrünkben idősebb korunkra, így a fényvédők használata is fontosabb lesz az idő múlásával.

Hogyha ezekre odafigyelünk, sokáig megtarthatjuk bőrünk egészséges szépségét!

S. Andrea

S. Andrea

Megosztás itt: facebook
Share on Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter