Holisztika

Hogy mi is az a Holisztika?

A holisztikus szemlélet lényege mindig a teljes egész, a test | lélek | szellem  hármas harmonikus egyensúlyának megteremtése.   

Feltételezzük, hogy minden mindennel összefügg, így ha a modern rohanó világban, a lelkünk nem éri utol testünk sebességét vagy testünk nem tudja követni lelkünk vágyait, nehézségekbe, akadályokba ütközünk és felborul az EGÉSZség. Nem véletlen az elnevezés sem, ugyanis akkor vagyunk egészségesek, hogyha egészek vagyunk – harmonikus egységet alkotunk a testünkkel, lelkünkkel és az elménkkel.

Nem lehetünk 100%-osan egészségesek, hogyha például testileg tökéletes állapotban vagyunk, mozgunk, jól étkezünk, viszont lelkileg nem vagyunk jól. Ezek mind-mind kölcsönhatásban vannak.

A hosszú ideig fennmaradó felborult egyensúly állapota rövid távon frusztrációt, rossz közérzetet, motiváció hiányt, általános boldogtalanságot hosszú távon pedig különböző betegségeket generálhat.

A holisztikus szemléletű kezelések során tehát célunk az összhang visszaállítása, melynek következményeit saját életeden tapasztalod majd, egy kiegyensúlyozott, magabiztos, stresszmentes, boldog élet keretében.

Az egyensúly visszaállítására nagyon jó módszer mindazon tevékenységek folytatása, amelyek örömöt okoznak nekünk, segítenek kikapcsolódni, leküzdeni a stressz tüneteit. Lehet ilyen például a friss levegőn való tartózkodás, sportolás, kedvenc háziállattal való közös játék, beszélgetés egy jó baráttal, illetve a masszázs, relaxálás, SPA igénybevétele is nagyon sokat segít, éppen ezért bíztatok mindenkit a rendszeres kikapcsolódást segítő programok beiktatására a hétköznapi teendők mellett. 

 

Szépségszalon
Megosztás itt: facebook
Share on Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter